Як зробити шенгенську візу.


Якщо Ви вирішили відвідати будь-яку закордонну країну, то Вам потрібно візу. Шенгенська віза дає Вам можливість подорожувати країнами шенгенської угоди без оформлення візи кожної з них окремо. Шенгенська угода підписана наступними країнами: Австрія, Бельгія, Угорщина, Німеччина, Греція, Данія, Італія, Іспанія, Ісландія, Латвія, Литва, Люксембург, Мальта, Нідерланди, Норвегія, Польща, Португалія, Словаччина, Словенія, Франція, Фінляндія, Чехія, Швеція та Естонія. Зробити собі шенгенську візу непросто, для цього треба знати процедуру оформлення.

Інструкція Рівень складності: Нескладно 1 крок

Зберіть необхідні документи. Для отримання шенгенської візи, Ви повинні надати закордонний паспорт, термін дії якого перевищує не менше, ніж на 3 місяці термін тієї візи, яку Ви запитуєте. У Вас повинен бути документ, що підтверджує мету і характер поїздки. Наприклад, броню в готелі. Зберіть документи, підтверджуючого наявність необхідних коштів для поїздки в країну шенгенської зони і виїзду назад (довідка про зарплату, виписка про купівлю іноземної валюти на певну суму). Крім цього Вам буде потрібно малюнок, що відповідає вимогам конкретного консульства, в якому Ви збираєтеся отримувати візу.


2 крок

Заповніть анкету. Отримайте анкету в консульстві або скачайте і роздрукуйте її на офіційному сайті консульств. Вказуйте тільки достовірну інформацію, дані, занесені до анкети необхідно підтвердити відповідними довідками та печатками.

3 крок

Подайте заяву. Відправляйтеся в консульство з потрібними документами та заповненою анкетою. Подаючи документи, намагайтеся бути раціональним. Ви не отримаєте візу на півроку, ім'я на руках броню в готелі на три дні. Причина вашої поїздки повинна бути вагомою і рпавдоподобной. Якщо Ви хочете отримати візу з перебуванням в країні 30 днів, пред'явіть страховий медичний поліс, що забезпечує медобслуговування протягом цих 30 днів. Консульство, в якому необхідно отримувати візу також має значення. Шенгенська віза повинна запитуватися в консульстві тієї країни, яка є основним пунктом перебування. Крім того, врахуйте, що в'їжджати до шенгенського простору краще через ту країну, консульство якій вам її надав. Це може полегшити отримання візи в майбутньому. Приємного подорож!