Великодні ігри для всієї сім'ї.


Великдень - свято світлий і радісний. Усюди в цей день чути вигуки: «Христос воскрес!» - «Воістину воскрес!», Дорослі пригощають один одного ароматними пасками, а діти обмінюються яскравими різнобарвними яйцями. Здавна існували та ігри, в які грали тільки на Великдень. Пропонуємо вашій увазі забаву для всієї сім'ї - великодні ігри.

Естафета

Учасники діляться на 2 команди. Кожній команді видають столову ложку і кладуть у неї пасхальне яйце. На рахунок «Раз, два, три» гравці повинні добігти з яйцем у ложці до призначеного місця і назад, а потім швидко передати ложку наступного гравця. Всі ці рухи необхідно зробити так, щоб яйце не випало з ложки. Якщо яйце випало, команда автоматично програє. Виграє та команда, яка впорається з завданням першою.

За бажанням можна ускладнити цю естафету. Учасники повинні нести ложку з яйцем не в руках, а в роті.

Башточки

Для цієї гри необхідна велика миска з крашанками. Суть полягає в тому, щоб побудувати з яєць високу башточку. Для цього потрібно пристосуватися, розбиваючи шкаралупу в певних місцях і споруджуючи стійку форму.

Ведучий засікає 1 хвилину. За цей час учасники повинні швидко побудувати свою башточку. Виграє той, чия вежа не падає і є найвищою.

Вікторина

У цій грі ви зможете перевірити свої знання Біблійних істин на тему Пасхи, а також відкрити для себе щось нове, досі невідоме вам.

Ведучий вголос читає питання і записує окуляри гравцям: правильну відповідь зараховується за одне очко. Виграє той, хто набрав більшу кількість очок.

1. Як звучить пасхальне вітання? (відповідь: «Христос воскрес !»)

2. На який день після смерті Христос воскрес? (відповідь: на третій)

3. В який день тижня воскрес Ісус? (відповідь: у перший день тижня, який у нашому календарі іменується «воскресінням»)

4. Хто був першим свідком воскресіння Христа? (відповідь: Марія Магдалина)

5. Що сталося з каменем, зачиняли гробницю Христа, в день воскресіння? (відповідь: він був відвалений)

6. Хто першим розповів людям про факт воскресіння Христа? (відповідь: ангел в гробниці Христа)

7.


Звідки пішов вислів «Фома невіруючий»?
(відповідь: учень Христа Фома, коли побачив воскреслого Ісуса, не повірив, що це справді Він, поки не вклав свої руки в руки Христа)

8. Скільки днів Ісус перебував на землі після Свого воскресіння? (відповідь: сорок днів)

9. Що означають слова Христа, які він виголосив перед своїм відходом на небо: «Се, я з вами по всі дні до кінця віку»? (відповідь: Христос перебуває постійно з віруючими в Нього)

10. Для чого помер і воскрес Ісус Христос? (відповідь: для того, щоб позбавити людей від їх гріхів і від вічного Божого засудження)

Катання яєць

Для цієї гри необхідно сконструювати невелику гору з бортиками, з якою будуть скачуватися великодні яйця. Гравці по черзі скачують свої яйця з гірки. Перемагає той, чиє яйце покотилося далі за всіх. Можна навколо гірки розкласти сюрпризи. Господар яйця, доторкнувшись під час скочування до одного із сюрпризів, забирає цей подарунок собі.

Чиє яйце міцніше

Без цієї забави навряд чи обходиться хоч одне свято Великодня у наших дітлахів. Необхідно так стукнути своє яйце про яйце суперника, щоб своє залишилося цілим, а суперника - розбилося. Переможець забирає «переможене» яйце собі.

Знайди яйце

Ведучий заздалегідь, до приходу гостей, ховає в різних місцях різнокольорові пластикові або паперові яйця з сюрпризом всередині . Завдання гравців - знайти якомога більше яєць. Все, що знаходять учасники, вони залишають собі. Для цієї гри підійдуть також звичайні «Кіндер-сюрпризи». Не забудьте включити веселу музику під час пошуку яєць.

Хто вище

У кожного гравця в руці по великоднього яйцю. На рахунок «Раз, два, три» всі разом підкидають свої яйця як можна вище. Завдання учасників підкинути вище всіх своє яйце і обов'язково спіймати його. Якщо ви граєте в цю гру в кімнаті з невисокими стелями, всі повинні сісти на підлогу й у такому положенні підкидати яйця. Переможцю віддаються всі яйця програли.

Світлої вам Великодня. Христос воскрес!