Чарівне масло жожоба.

Багато сучасні косметологічні продукти містять масло жожоба. Це золотиста субстанція, що отримується з насіння рослини жожоба, має справді чарівними властивостями.

Одне з головних переваг олії жожоба полягає в тому, що воно практично не викликає алергічних реакцій. Таким чином, кожен може використовувати масло в косметологічних цілях. А способів і рецептів застосування існує чимало. Ось тільки деякі з них:

Найкраще масло жожоба впливає на волосся. Воно додає волоссю блиск і сяйво, підтримує їх у хорошому стані, усуває лупу, зволожує шкіру голови. Але не варто наносити олію в чистому вигляді безпосередньо на волосся, так як воно буде притягувати бруд. Краще додавати декілька крапель олії в шампунь або кондиціонер.


Для шкіри жожоба теж дуже корисно. Воно однаково підходить як для жирної, так і для сухої шкіри. У першому випадку олія контролює текстуру, у другому - діє як зволожувач. Можна додати краплю олії в зволожуючий крем - ефект буде приголомшливим. Чудово впливає жожоба і на суху шкіру губ.

Для догляду за шкірою тіла можна застосувати наступний спосіб. Додайте краплю олії в гель для душу. Це поліпшить кровообіг і додасть шкірі сяйво.

Крім того, масло жожоба можна застосовувати для зняття макіяжу з очей та для догляду за тонкою шкірою навколо очей. Воно ефективно запобігає появі зморшок.