Олія апельсина солодкого.

Апельсин (Citrus vulgaris) відноситься до сімейства рутових. Усім знайомий ефірна олія апельсина: кожен, хто чистив помаранчевий плід, знає цей освіжаючий аромат. На відміну від шкірки плодів помаранчі, з якого одержують олію гіркого апельсина, що застосовується в кулінарії і косметиці, з шкірки плодів всім знайомого помаранчевого цитрусового роблять масло солодкого апельсина, яке знаходить застосування і в кулінарії і в косметиці і в медицині.

Батьківщина апельсинових дерев - Китай і Індія. В кінці XVII століття апельсин вперше везли до Європи, що цікаво, не в якості фрукта чи десерту, а як лікарський засіб. Олія апельсина у ті часи було дуже рідкісним і вкрай дорогим продуктом. Сама назва "апельсин" походить від спотвореного німецького "китайське яблуко".

Апельсинове дерево досить висока, цвіте ізщнимі білими квітками, що володіють тонким ароматом. В даний час виведено багато сортів, що відрізняються товщиною шкірки, соковитістю і солодким смаком.

Поєднання масел

Ефірне масло апельсина добре поєднується з маслом чайного дерева, пихтовим і ялиновим маслом, масло герані, вербени і гвоздикового дерева

Дія апельсинового масла

Ефірне масло солодкого апельсина має яскраво вираженим заспокійливим ефектом, а тому дуже ефективно при безсонні, стресі, депресії.

Вважається, що воно сприяє підвищенню уваги і допомагає зосередитися, сприяє зняттю надмірного напруження очних м'язів, особливо при багатогодинній роботі за комп'ютером. Воно також знижує тиск.

Апельсинове масло покращує роботу кишечника, має жовчогінну властивістю і тим самим уповільнює утворення каменів у жовчному міхурі.


Прекрасно масло апельсина солодкого зарекомендувало себе в боротьбі з надлишковою вагою - воно покращує обмін жирів і вуглеводів, допомагає позбутися целюліту. Піднімає імунітет, поліпшує колір обличчя, усуває пігментні плями, володіє зволожуючим ефектом на суху шкіру. Апельсинове масло підсилює кровообіг в шкірі, його активно використовую в якості засобу для підвищення пружності шкіри.

Стоматологи помітили гарні антисептичні властивості олії апельсина і рекомендують додавати його в пасти і опаласківателі, використовувати при дезинфекції ротової порожнини при запальних захворюваннях.

Широко використовується апельсинове масло як віддушки при виробництві ліків, косметики і парфюмерії. Активно застосовується в харчовій промисловості, у виробництві алкогольних і безалкогольних напоїв.

Застосування олії апельсина

Аромалампи: 3-5 крапель на 15 кв.м.

аромамедальйон: 1-2 краплі олії

Ванни: 4 (не більше) краплі на повну ванну, приймати не більше 15 хвилин.

Масаж: 6-10 крапель на 10г масажного крему

Аплікації на ясна: змішати по 10 крапель олії апельсина і оливкового масла, наносити на хворі ясна.

Профілактичне полоскання порожнини рота: 1 крапля на склянку теплої води.

Сауни: 3 краплі апельсинового масла на 10г води

Збагачення кремів, тоніків, шампунів: 5 крапель на 10г основи

Протипоказання до застосування олії апельсина

Гіпотонія і жовчнокам'яна хвороба.