Рожеве дерево.

Це вічнозелене тропічне дерево родини лаврових (Lauraceae) з корою і деревиною червонуватого кольору і жовтими квітами росте тільки в джунглях річки Амазонки. Свою назву рожеве дерево отримало через те, що його цінна деревина, що йде на виготовлення дуже дорогих меблів та музичних інструментів, пахне трояндами.

Рожеве дерево здатне виростати до 40 метрів у висоту, але за ним полюють браконьєри. Рослина вирубується безжально, так що виробництво масла рожевого дерева обмежена. Уряд Бразилії уважно ставиться до цієї проблеми, видає ліцензії на зруб дерева і зобов'язує натомість садити саджанець.

Аромат

Масло рожевого дерева отримують з серцевини рослини перегонкою водяною парою. Його аромат тонкий, екзотичний, деревне і одночасно квітковий, з легким пряним відтінком.

Дія масла рожевого дерева

- Антисептичний,

- бактерицидну,

- болезаспокійливий,

- дезодоруючу,

- інсектицидний,

- загальностимулюючу,

- антидепресантну,

- тонізуюче.




- Також допомагає знижувати артеріальний тиск.


Масло рожевого дерева поєднується з аромомаслами: кедра, коріандру, ладану, пачулі, пеларгонія, троянди, сандалового дерева.

Застосування масла рожевого дерева

Аромалампи: 5-7 к. на 15 м2.

Розслаблюючі ванни: 6-8 к., попередньо розчинивши в полстакане молока або в 2 ст.л. солі.

Збагачення і ароматизація косметичних засобів: 7 к. на 15-20 г основи.

Для розслабляючого масажу: 10 к. на 20 гр. основи.

Компреси, примочки: 10 к. на 200 г води, змочити складену в кілька Лоєв бавовняну тканину.

Протипоказання

Їх немає. Однак олія рожевого дерева слід з обережністю застосовувати всередину при виразці шлунка.