Мат викликає мутації!.

Що таке мат, російській людині пояснювати не треба. Це поняття як ніяке інше характеризує кричущу моральну деградацію нашого покоління.

Що таке мат, російській людині пояснювати не треба. Це поняття як ніяке інше характеризує кричущу моральну деградацію нашого покоління. Якщо раніше нецензурщина була, головним чином, специфічною мовою злочинців, п'яниць, повій та інших опустилися осіб, то тепер все докорінно змінилося. Молоді люди вільно матюкаються в присутності дівчат, і тих це анітрохи не ображає. Та й у суто дівочих компаніях вживання нецензурних слів стало звичайною справою. Малі діти, чуючи лайка батьків, засмічують свою мову, навіть не розуміючи змісту вимовлених слів. Сьогодні мат проник в літературу, кіно і на телебачення, що, здається, анітрохи не хвилює чиновників, які займаються питаннями культури, у всякому разі, їх голосів протесту не чутно. Більше того, одне високе обличчя міністерства культури якось заявило в телевізійному ефірі, що російська мова неможливий без мата.

Так, розхожою стала філософія, що ми, російські люди, не можемо жити без мату, що він, мовляв, у нас в крові. Поганого в ньому нічого немає. Навпаки, він дозволяє позбутися від накопиченого роздратування, що називається, випустити пар.

Тим, хто так думає, потрібно знати наступне. Лихослів'я має пряме відношення до духовного світу пітьми. Воно коріниться в язичницьких фалічних культах стародавнього Сходу: поклоніння Ваалу, для Астарти, Кемошеві - ідолам, пов'язаним з розпустою і культової проституцією. На Русі лихослів'я в формі матірщини існує з дохристиянського часу, маючи початок у древніх магічних ритуалах.

Лихослів'я завдає шкоди всім, хто його чує, але більше за все самому матерщинник. Тут ми маємо справу з таїнством слова. Кого кличеш, той і приходить. Називаєш людини по імені - він озивається. Закликаєш ім'я Боже в молитві - Господь відповість, якщо буде Його воля. Коли вимовляються імена чортів, диявола, демонічних сил, відгукуються біси, які й супроводжують чортихаються людини. Не випадково люди, яких біси зв'язали гріхом, що чують «голоси», свідчать, що в їхній свідомості проти їх волі звучить потік лайливих і богохульних слів. Або візьмемо інший приклад. У закоренілих матерщинників лайливі слова чи не повністю витісняють нормальну мову. Без мату вони вже двох слів зв'язати не можуть. Так відбирається розум у людей, віддалився від Бога, які загрузли в лихослів'ї.

Мова людини не є чимось випадковим, це його вибір (свідомий чи несвідомий), що відображає стан душі. І якою є людина, такі й його слова. Якщо людина цинічний, то цинічні його слова, вчинки і все життя. І кінець його буде відповідним. Не даремно сказав Ісус Христос: «Кажу ж вам, що за кожне слово, яке скажуть люди, дадуть вони відповідь судного дня! Бо від слів своїх виправданий, і від слів своїх будеш засуджений» (Мт. 12: 36-37) .

Мат є тяжким гріхом, оскільки будь-яке матюк - це виклик, кинутий Бога. І він не залишиться без наслідків, кожен вживає «міцні» слова повинен це знати. «Також лихослів'я і марнослів'я та жарти, що непристойні вам, а, навпаки, дякувати, бо знайте, що жаден розпусник, чи нечистий, або зажерливий, що він ідолянин, не має спадку в Царстві Христа і Бога» (Еф. 5:4 -5). Отже, лихослів'я є смертним гріхом.

Необхідно бути обережним у словах і знати, що людина, хто проклинає іншого, насправді насилає прокляття на свою голову, так як за Божим законом відплати ми отримуємо те, що бажаємо іншим. Бажаємо іншим добра, отримаємо від Господа добро (і від людей, як правило, теж); бажаємо іншим зла, а воно впаде на нашу голову.




Те, про що ми говорили, згідно з Біблією і вченню церкви , знайшло сьогодні дивовижне підтвердження в науці. У генетиці доктором біологічних наук, академіком Російської академії медико-технічних наук П. П. Гаряєва було скоєно важливе відкриття, описане ним у книзі під назвою «Хвильовий генетичний код». У ході експериментів було доведено, що лайливі слова завдають шкоди оточуючим. Вплив брані рівносильно радіаційного опромінення в 10-40 тисяч (!) Рентген - рвуться ланцюжки ДНК, розпадаються хромосоми. Тобто лайливі слова викликають мутації, аналогічні дії радіації. Грубими, злими словами можна не тільки розхитати здоров'я, викликати хворобу, але і убити людину. І не тільки слова, але і злі думки діють руйнівно. Ось чому християнин, чуючи лайливі слова або відчуваючи чийсь агресивний настрій, захищає свою душу молитвою, просячи Божого захисту від впливу сил темряви.

Якщо злість руйнівна, то, навпаки, просте добре слово, сказане з любов'ю, то ліки. Це ще один результат досліджень В. П. Гаряєва, доведений експериментально. Особливо ж благотворно впливає на організм молитва: силою благодаті виправляються дефекти спадкового матеріалу, ремонтуються пошкоджені мутаціями молекули ДНК, відбувається зцілення людини. Хіба не те саме говорить Біблія? «Дехто говорить, мов коле мечем, язик же премудрих - лікує» (Пріт.12: 18) і «До свободи покликані ви, браття, але щоб ваша воля не стала приводом догоджати тілу, а любов'ю служити один одному. Бо ввесь Закон в однім слові міститься: Люби ближнього твого, як самого себе. Якщо ж один одного гризете та їсте, стережіться, щоб ви не знищили один одного »(Гал. 5:13-15). Отже, генетика підтвердила те, що церква знає, а багато християн практикують вже не одне тисячоліття. Але все-таки одна справа знати заповідь, а інша справа виявити, що зла лайка - це воістину меч, що встромлюють в організм людини, руйнує його на клітинному рівні. Але якщо справи настільки серйозно, то як же нам усім потрібно берегти і щадити одне одного. І які щасливі ті сім'ї, в яких відсутні лайка та сварки, де панують мир, любов та злагода!

Завдаючи зло оточуючим, лихослов може не знати, що найбільшої шкоди він завдає собі і своєму потомству. Людські гени «чують» думки і слова, сприймають їх і фіксують у генетичному коді. Кепські слова негативно впливають на генетичний код матюкальника, фіксуються в ньому, стаючи прокляттям, падаючим на власну голову і визначальним погану спадковість. Таке ж руйнівний вплив на людину та її генетику виробляють блуд, пияцтво, куріння, наркоманія, злодійство, брехня, заздрість, насильство і жорстокість у всіх видах, включаючи аборти, тобто все те, що Біблія називає словом «гріх». І цей висновок генетичної науки також узгоджується з Біблією: «Я Господь, Бог твій, Бог заздрісний, що карає провину батьків дітей до третього і четвертого роду, що ненавидять Мене» (Втор. 5:9).

Від будь-якого гріха і від лихослів'я в тому числі, може звільнити Бог. Потрібно тільки покаятися перед Ним, знайти благодать і жити, виконуючи заповіді Ісуса Христа. З чистоти думки і слова має розпочатися всяке істинне зцілення хворої гріхом людської душі. Будемо пам'ятати, що «від слів своїх виправданий, і від слів своїх будеш засуджений».

Володимир СТЕПАНОВ,
християнське товариство «Біблія для всіх»

www . gazeta.mirt.ru

http://mybible.in.ua/