Як стати щасливим, повір в себе ..

Якщо ви маєте право на щастя, то ваше майбутнє прекрасно, якщо ні, то з кожним днем ??стає все гірше і хуже.Ізмененія всередині себе і зміни у своєму житті можливі. Дорогу здолає той, хто йде. Щоб це були не просто слова, а щоб щось отримати, людина в цей повинен вірити.

На щастя прагнуть всі. І ті, хто боїться собі в цьому зізнатися, і навіть ті, хто біжить від щастя семимильними кроками.
Ми звикли бажати щастя на свята і в дні народження. Зрозуміло, що для кожного своє, але зазвичай - це значить всього й багато. А докладніше? Що ховається за цим словом, саме звучання якого так вабить?

Що ви відповісте своєму підростаючому дитині, коли він запитає: "А що таке щастя?" Хтось почне перераховувати стандартне (кар'єра, сім'я , дах над головою), хтось згадає ще свої нереалізовані мрії (як хочеться, щоб це втілилося в дітях!). Але, підростаючи, дитина може запитати: "Як, і це все для чого я народився?" Не кожен знайдеться, що відповісти.

Чи можете ви сформулювати для самого себе - що таке щастя взагалі , і що таке ваше особисте щастя. Коли починаєш розуміти, що це не просто абстрактна філософська категорія, то починаєш думати, що потрібно зробити сьогодні, завтра, через рік, щоб стати щасливою людиною.

Розмова про щастя дехто сприймає як щось далеке, нездійсненне. Але ж так хочеться побути щасливим хоч день, хоч мить. Тому що цю щасливу мить іноді перевертає все ваше життя, і може бути навіть дорожче життя. Хочеться відчути себе на гребені своєї хвилі і не зірватися, насолоджуючись польотом. Інакше чому тоді виправдана ваше життя?

Для щастя, крім знань, потрібно багато чого вміти. Суть проста. Більшість людей говорять одним і тим же чином, у них є звичне емоційний стан: недовіра, скутість, хтось радісніше або сумніше, повільніше або швидше. Станів дуже багато. І потрібно шукати для себе самі різні стани.

Одна зі складових - вміти правильно говорити. Що означає говорити правильно? Повинні бути критерії оцінок, ті чи інші способи здійснити зворотний зв'язок. Що означатиме, що ви це робите правильно? Показником будуть різні відчуття. Потрібно говорити правильно, щоб одержувати найсильніші стану (відчувати радість і щастя), щоб словам відповідало те ставлення, якого вони заслуговують. У чому буде проявлятися ставлення? В емоціях, в інтонаціях, в тій енергії, яка народжується всередині вас. Свідомість - це безліч чакр, кожна чакра відповідає за свої запитання. І кожному слову відповідає одна або кілька чакр. Якщо ви щось вимовляєте правильно, виходить, у цій чакрі народжується енергія.

Ми починаємо вивчати внутрішні джерела, і перше - це ставлення до себе. Ставлення до себе спочатку проявляється в думках - що ви думаєте про себе («я - шакал» або «я - безсмертна, непорушна Душа»). Виходячи з того, у що ви вірите, про що думаєте, які слова вимовляєте, слова, наповнюючись енергією, перетворюються на емоції (автоматичні реакції) або в зусилля волі, коли ви свідомо вкладаєте зусилля, щоб наповнити слова дієвим змістом («Я розпалюють вогонь »,« Я прощаюся зі стражданнями »). Ви кажете, що хочете, і це запускає всередині вас механізми. Якщо ви в щось повірили, воно саме далі вже живе у підсвідомості, свідомості і працює постійно. Наприклад, страх - людина злякався собачки, і в підсвідомості залишається напруга, страх. Чим більше страхів людина назбирав, тим більше він напружений. Лякається, озирається, тремтить.

Що таке ставлення? Є керуюча частина вашої свідомості, вона приймає ті чи інші рішення, визначає, куди ви збираєтеся йти, що будуєте всередині себе, що усуваєте. Ваша керуюча частина оцінює, приймає рішення і в результаті запускає енергії, впливаючи на всі інші частини вашої свідомості (чакри, тонкі тіла, фізичне тіло). У залежності від того, на що ви налаштовуєте себе (навіть якщо нічого не відбувається, ні про що не думаєте, але у вашій свідомості вже є певні думки), ваша Душа співатиме або глибоко страждати.

Принцип дії. Якщо ви вірите в хороше, і ваша свідомість направляє саме на себе хороші і світлі енергії, то ваша Душа пробуджується і співає. Вона пробуджує свої внутрішні сили, що дрімають здібності, якості. Якщо ви спрямовуєте на себе погані, темні думки, темну енергію («з мене нічого не вийде, життя несправедливе, виходу немає», «всі погані, а я хороший, білий і пухнастий»), то ваша Душа страждає.

Потрібно визначити своє ставлення до себе. З чого воно складається, що найважливіше, що потрібно шукати і культивувати в собі, щоб приймати рішення: «Я в це хочу вірити, хочу реалізувати». І на майбутнє - все, що цьому відповідає, вбирати. Визначити світле - що ми шукаємо, і темне - від чого потрібно позбутися.

По відношенню до себе можна виділити три категорії. Перше - віра в себе. Її основне призначення - чи маєте ви право на щастя. Віра в себе містить безліч пунктів, і в кінцевому підсумку слід висновок - ви право на щастя маєте (якщо є у вас на це філософські і теоретичні основи), або ваша доля - бути нещасним (як тато і мама чи раби Південної Африки) .

Якщо ви маєте право на щастя, то ваше майбутнє прекрасно, якщо ні, то з кожним днем ??стає все гірше і гірше. У дитинстві було добре, мама про все дбала, а чим старша людина стає, тим більше з'являється проблем.


Як людина до цього ставиться? Віра в себе визначає зв'язок з майбутнім. Самооцінка людини - це важливо, але це наслідок. Якщо ви не вірите в те, що гідні гарного з різних причин, то ваша самооцінка буде заниженою в будь-якому випадку.

Віра в себе визначає, чи можете ви щось змінити в собі і свого життя, можете Чи прийти до якої-небудь мети.
Віра в себе визначає ваш потенціал і майбутнє - те хороше, що у вас є, то, на що можна спертися, що можна розкривати. Віра передбачає, що майбутнє краще, ніж те, що є зараз (у противному випадку, навіщо така віра потрібна?).
Християнин вірить в те, що якщо правильно буде жити, то потрапить у рай. Людина, що йде по езотеричному Шляхи Розвитку, розуміє: «Моя доля в моїх руках». «Якщо я в цьому житті, тут і зараз, все роблю правильно, то кожний наступний рік буде піднімати мене вище, я буду йти вгору. І якщо я встигну, то матиму можливість вибирати свою наступну долю ще в цьому житті ». Виконавши одні кармічні завдання, можна отримати право спілкуватися з богами, отримати наступну долю в цьому житті. Деякі йоги знають (після того як помруть), де і коли, в якій країні вони народяться. Потенціал всередині вас.

Що дає віра? Якщо людина вірить, що він може, то це сила, для того щоб йти вперед, долати перешкоди, досягати поставленої мети - вогонь у серці, погляд сяє. Людина без віри - згаслі очі, віру він втратив. Якщо людина не вірить, він навіть кроку не буде робити, або буде, але тільки для того, щоб на першій же перешкоді зламатися і сказати: «Я ж знав, що у мене нічого не вийде». Він діє в залежності від того, як вибудовані його розумові структури, його поведінка, як влаштовані підсвідомі механізми, щоб підтвердити: «Ти був прав, нічого не вийде». Віриш у хороше, отже, шукати це, а все, що проти - видалити. Віра в себе дає можливість йти до своїх цілей, пробуджуючи максимальну енергію.

Друге - методи. Наприклад, працює підприємство: начальник може кричати на людей, а може цінувати, поважати, мотивувати, пробуджувати все хороше. Це методи управління. У внутрішньому світі основа для управління - ставлення до себе, віра. На їх основі ставляться цілі, які для вас доступні - чи можете ви досягти сили, щастя, досконалості, чи можете зловити жар-птицю чи ні. Ставлення - це як ви йдете по життю, чи любите ви себе, поважаєте чи. Методи - як ви до себе ставитеся: чи припускаєте лайки на свою адресу, як ви себе називаєте, чи піклуєтеся про себе, уважні чи до своєї Душі. І решта - результат.

Є віра, мета (що я можу досягти), є метод (як я до цієї мети йду) і відчуття себе (що потрібно шукати, що будувати, що в собі культивувати , щоб щастя зростала). Якщо немає віри, все інше руйнується. Якщо віра є, але метод досягнення мети - насильство, то високі і світлі стану залишаться ілюзією. Якщо віра і мета світлі, ставлення позитивне, відповідне світлим методам, то далі йдуть можливості і результати. Якщо перше чи друге прибрати - інше недосяжно. Ці три складові необхідні, вони все логічно взаємопов'язані.

Третє - ваша Душа. Якщо ви в себе не вірите, вважаєте, що в вас немає нічого хорошого, затаврували себе невдахою, поганою людиною, те що відбувається з вашої Душею? Вона згортається в трубочку. Ви б'єте її своїми думками, емоціями, пускаєте на вітер можливості, які є у кожної людини. А їй боляче. Вона не може вам допомагати, вона буде страждати. Коли ви говорите: «Я вірю в те, що у мене є це», - у вас є потенціал. Уявіть зелену нирку, ви звертаєте до неї промінь світла: «Ти мені потрібна, я в тебе вірю, прокидайся», і вона прокидається. А якщо ви говорите: «Я не вірю, що в мене є здібності, почуття, сила», ви самі ставите на собі чорний, жирний хрест.

Завдання - сформувати в собі величезну віру: « ; Я все подолаю, все зможу. Я досягну мети. Я - безсмертна Душа ». Щоб віра, як полум'я, була в серці. Щоб вона була невразлива, потрібні відповіді на безліч запитань - як свою віру захищати. Чи можете ви стати розумнішими, щасливішими чи ні? Якщо віри немає, то досягнення мети неможливо.

У що ви хочете вірити? Чи то ви - тіло, яке черв'яки з'їдять, то ви - безсмертна, непорушна, радісна, світла по своїй природі Душа, ви - син або дочка Бога. Або ви поки ще не визначилися, у що хочете вірити? Ви хочете вірити в те, що ви просто звичайна людина або ви - безсмертна Душа? Віра в свою Божественну природу припускає, що ви здатні, і за великим рахунком, повинні перед самим собою розкрити весь свій потенціал.

Зміни усередині себе і зміни у своєму житті можливі. Дорогу здолає той, хто йде. Щоб це були не просто слова, а щоб щось отримати, людина в цей повинен вірити. Коли він вірить, то все, що проти - він вже не розглядає, не витрачає час на дурниці, на те, щоб багато разів повертатися, сумніватися, переварювати ці думки. Він прийняв рішення і пішов. І чим швидше він іде, тим більше цікавого відбувається в його житті. Поки він сумнівається - він стоїть. Завдання сформувати такі подання, які дозволяють швидко приймати рішення, щоб життя було насиченим і цікавим.

акад. Міаніє М.Ю., Потьомкіна А.Г.
з книги «Щастя»