Продукція хімпрому для медицини.

У медичній практиці часто використовують продукти, про які більшість з нас має дуже туманне уявлення: пропіленгліколь, феноксіетанол, олеат ... У даній статті ми наведемо часто вживані поняття, розкриємо їх призначення.

Широко поширена практика застосування пропіленгліколю. Пропіленгліколь - це похідний продукт нафти, що має солодкуватий присмак. Він також непогано пов'язує молекули води, завдяки чому забезпечує її в'язкість. Дана речовина дешевше традиційного гліцерину, тому і більш вживано. Варто пам'ятати, що надмірна концентрація може викликати подразнення шкіри. Але важливе значення має і той факт, що пропіленгліколь сприяє омолодженню шкіри. Головне - використовувати його в рекомендованих пропорціях.

пропілену та пропілпарабен отримують з етиленгліколю і терефталевой кислоти. Використовують дані компоненти в якості консервантів і стабілізаторів сумішей. Купити етиленгліколь, інші вихідні продукти можна у прямих виробників, тому часто сировину придбавається у постачальників різноманітних хімічних субстанцій. Перевірені марки і бренди створюють тільки якісну сировину, постачають його на заводи-афіліат. Саме тому товари таких компаній коштують на порядок дорожче. Якщо ж хімпродукція створюється на самому заводі, то циклічне виробництво здешевлює кінцевий продукт.

Що являє собою етиленгліколь та продукція на його основі? Насправді спектр однойменних і схожих за структурою речовин досить великий.


Під етиленгліколем розуміють феноксіетанол, гідроксірованние з'єднання, спиртові розчини з етилену. Сам компонент є прекрасним антистатиком, має особливий аромат, вважається ідеальним засобом для створення розчинників, розчинів, що відлякують комах, основою для сумішей фарб, чорнила, гуми.

Якщо згадати таку речовину, як гліцерин, то він в умах більшості автоматично асоціюється із зволожуючим засобом, а також з речовиною, яка сприяє пом'якшенню шкіри. Насправді сфера його застосування набагато ширше. А отримують речовину шляхом синтезу рослинних масел в якості натурального зволожувача рогового шару дерми. Гліцерин є прозорою сиропоподібну рідина, яка розкладається на гліцерин і жирні кислоти. Наявність гліцерину в косметичних кремах або лосьйонах перешкоджає надмірному випаровуванню вологи, при цьому в більшості випадків це можливо тільки завдяки цьому продукту.

Як аналог виробники застосовують і інші продукти гліколевого спектру. Гліколеві речовини, що відносяться до групи якісних зволожувачів, називають дістеарат. Ці гліколі є одночасно зволожувачами, пом'якшувачами і регуляторами в'язкості кремів. Цей компонент доріг, і його наявність зумовлює підвищення вартості косметики.

Варто пам'ятати, що всі етанолу і гліколі в чистому вигляді небезпечні для життя у великих концентраціях, тому сам продукт завжди позначений міткою «небезпечно».

//