ТОП-15 токсичних елементів в косметиці (відео).

Перевір свою косметику на токсичні компоненти.

представляє «чорний список» інгредієнтів косметики, які надають згубний вплив на шкіру.

Виявила компоненти з чорного списку в складі коштів з своєї косметички або туалетного столика? Позбудься цієї косметики без жалю. Навіть якщо довелося викласти кругленьку суму на її покупку. Краса і молодість шкіри коштують цих «жертв».

Токсичні речовини часто ховаються в «перевіреної» косметиці з аптек та магазинів-супермаркетів.

1. Триклозан

Як антибактеріальну речовину триклозан використовується в дезодорантах, милі, лосьйонах, кремах, засобах для миття посуду, зубних пастах та інше. Ефективно пригнічує розмноження патогенних бактерій, але робить це дуже агресивно, знищуючи корисні мікроорганізми. Може діяти як подразник для шкіри.

Крім того, потрапляючи в організм через шкіру, слизову чи шлунково-кишковий тракт, триклозан накопичується в жирових тканинах і може викликати мутації в клітинах.

2. Алюміній

Як колірна добавка використовується в декоративній і доглядає косметиці, особливо в тінях для повік і дезодорантах.

Синтетичні сполуки алюмінію закупорюють пори шкіри, блокують потові залози, можуть стати причиною подразнення, розпухання лімфатичних вузлів, порушення ендокринної системи і роботи потових залоз.

3. Вазелін

Як правило, вазелін використовується в засобах для видалення волосся на основі воску, косметичних мазях, тіні для повік, губну помаду. Є продуктом нафтопереробки.
Закупорює пори, сприяє появі прищів і вугрів.

4. Ланолін

Часто використовується в пом'якшуючих кремах, губну помаду, туш для брів і вій, тіні для повік і кондиціонерах для волосся. Ланолін добувають з вовни тварин. У складі косметики він діє, як пом'якшувальний засіб, але при цьому може викликати алергічні шкірні реакції, вугрі та контактний дерматит.

5. Толуол

Розчинник. Часто використовується в гелях для волосся, парфуми, лаках для нігтів, фарбах для волосся, лаки для волосся. Токсичний для серцево-судинної системи, органів дихання, нирок, печінки, репродуктивних органів, нервової та імунної систем, викликає подразнення очей і шкіри .

6. Бензендіол (гідрохінон)

Володіє сильним відбілюючим ефектом, але може надавати токсичну дію на клітини шкіри. Може викликати подразнення шкіри, гіперпігментація, знебарвлення нігтів. Крім того, збільшує ризик онкологічних захворювань. Швидко проникає крізь шкіру і всмоктується в кров, тому особливо небезпечний під час вагітності та годування груддю.

7. Бронопол (бромо-нітропропан, діол)

Консервант, розчинник. Використовується в шампунях, тушах для брів і вій, тіні для повік, рідинах для миття рук і креми для обличчя.


Може викликати подразнення очей і шкіри, контактний дерматит.

8. Колаген і еластин

Це так звані нерозчинні волокнисті білки. Вони осідають на поверхні шкіри, утворюють плівку, яка закупорює пори, перешкоджають диханню шкіри і створюють набряклість.

За словами експертів, колаген, застосовуваний в косметиці, отримують із шкур великої рогатої худоби або з нижньої частини лап птахів . Це чужорідна для людської шкіри молекула. ??

9. Ацетамид МЕА

Це моноетаноламід оцтової кислоти. Використовується в помадах і рум'янах для збереження вологи. Може викликати подразнення шкіри і спровокувати контактний дерматит.

10. Бутильований гідроксіанізол (гідрокситолуол)

Консервант, антиоксидант. Використовується в помаді, тіні, сонце захисних засобах, засобах для вмивання, маски для обличчя. Викликає порушення ендокринної системи, впливає на репродуктивну систему людини, викликає порушення нервової системи.

11. Парабени (метил-, бутил, пропіл-, етил-)

Широко використовуються в якості консервантів у косметиці та фармацевтичних препаратах. Швидко вбираються шкірою, мають слабкий естрогенний ефект. Небезпечні для жінок, яким естроген протипоказаний, наприклад, при ракових захворюваннях, а також під час вагітності. Тому що викликає патології репродуктивної функції плода. Крім того, призводить до передчасного старіння шкіри і появі пігментації.

12. Діазодініл-сечовина (діазолідініл-сечовина)

Консервант. Додають в пудру, дитячі шампуні і піни для ванн, одеколони, в тіні для повік, тоніки для волосся і лосьйони. Надає токсичну дію, може викликати дерматит і алергічні реакції.

13. Мінеральне масло

Продукт нафтопереробки. Створює на шкірі водостійку плівку, яка закриває шкіру і не дає їй дихати, затримуючи при цьому не тільки воду, але й токсини, вуглекислий газ, продукти життєдіяльності клітин, які мають безперешкодно виводиться через шкіру.

14. Парафін рідкий і барвники штучного походження

Перший є продуктом нафтопереробки, який закупорює пори.

Другі - негативно впливають на організм людей, особливо з чутливою шкірою. Провокують астму і екзему.

15.Пропіленгліколь

Продукт нафтопереробки. Широко використовується в косметичних засобах в якості зволожувача і розчинника. Негативно впливає на печінку і нирки, а також викликає алергічні реакції, подразнення шкіри, поява вугрів.

Хочеш дізнатися, як продам молодість особи? Читай статтю "Як уповільнити старіння шкіри".

Найкраще відео на video.tochka.net -

Як ви вважаєте, на яких косметичних засобах можна економити?