Заміж за іноземця.

Доля нареченої залежить від документів для візи

- Чимало українських наречених шукають свою долю за кордоном, - говорить Ольга Дедімова , менеджер київської компанії «Соната» , яка надає допомога при оформленні документів для шлюбу з іноземцем.

- Але для того, щоб укласти шлюб з іноземцем в його країні української нареченій необхідно підготувати солідний пакет документів. І підійти до цього питання серйозно, щоб посольство відкрило візу, - продовжує Ольга .

- Середній термін оформлення візи нареченої - це 3-6 місяців, - каже Ольга . - Іноді виходить швидше, але це швидше виняток, ніж правило. А ось подовжитися термін може. І причому дуже значно - інколи до року-півтора. Все залежить від країни. Завдання нареченого і нареченої - переконати представників посольства, що почуття людей, які збираються одружитися, найщиріші.

Адже не секрет, що багато хто під прикриттям фіктивного заміжжя збираються не будувати сім'ю, а отримати громадянство будь-яку ціну. Посольства і консульства добре знають про це, тому ретельно перевіряють усі документи. І не секрет, що з острахом і недовірою ставляться саме до українських нареченим.

Щоб нареченій не відмовили у візі, крім стандартного пакета документів (їх перелік встановлює посольство країни, в яку ти збираєшся їхати) необхідно надати докази , що між закоханими існують тривалі відносини. Такі докази вимагають у посольстві кожної країни, винятки бувають вкрай рідко.

- Як докази, що між нареченим і нареченою справжні стосунки, підійдуть спільні фотографії, роздруківки смс-та Інтернет-листування, листівки, надіслані один одному, а також батькам, листи і т.д. Загалом, все, що свідчить про історію відносин, - розповідає Ольга . - У посольстві дуже вітають, якщо потенційні подружжя проводило разом відпустку, не один раз були на вечірках і т.п. І можуть підтвердити це фото і відео. Це завжди плюс.

Відносини повинні тривати мінімум 10 місяців і довше. Тільки такі терміни можуть переконати посольство. Наречена, роман якої триває всього 2-3 місяці, має всі шанси отримати відмову на відкриття візи.

Зверни увагу, що навіть солідний статус іноземного нареченого (багатство і положення в суспільстві) не допоможуть нареченій отримати візу, якщо пара не зможе надати свідчення їхнього відносин (тривале листування, особисті спільні фото і т.д.).

- За статистикою, найбільш популярні женихи, до яких поспішають українські наречені, живуть в Італії, США, Німеччини, Франції та Великобританії, - говорить менеджер компанії «Соната» , спеціальний департамент якої Doc-ua.com займається підготовкою та оформленням документів для шлюбу з іноземцем ( докладніше на сайті www.doc-ua.com ).


Які документи потрібні українській нареченій, щоб вийти заміж за іноземного нареченого в його країні

- Для подачі документів на відкриття візи у нареченої має бути запрошення з боку нареченого, - говорить Ольга Дедімова . - Прихильність посольства посилиться, якщо закордонний «ЗАГС» надасть довідку із зазначенням дати і часу запланованого урочистості.

Зверни увагу , це стандартний перелік документів. У кожному окремо взятому випадку посольство може зажадати додаткові документи (і навіть найнесподіваніші, наприклад, копію паспорта батька або свідоцтва про народження матері).


Німеччина


Список документів, які вимагаються від нареченої:
1. Закордонний паспорт;
2. Свідоцтво про народження;
3. Заява про сімейний стан (якщо до цього наречена вже перебувала у шлюбі, додатково подається свідоцтво про розлучення та копія рішення суду про розлучення (якщо був суд) або свідоцтво про смерть колишнього чоловіка);
4. Довідка з місця проживання (реєстрації);
5. Завірена копія внутрішнього паспорта.

Зверни увагу . У України довідка про сімейний стан оформляється у будь-якого нотаріуса за наявності паспорта та ідентифікаційного коду.

Особливості!
1. Пакет документів нареченої для отримання візи має ; бути легалізований і і перекладено на німецьку мову з нотаріальним засвідченням. Документи подаються в два офіційних установи - до Міністерства юстиції і Консульство.



2. Також претенденту на відкриття візи слід пройти тест на мінімальне знання німецької мови (при посольстві діють курси, на яких ти можеш підучитися).



США


Список документів, які вимагаються від нареченої:
1. Спеціальна заповнена анкета + заява про надання візи.
2. Закордонний паспорт: оригінал + ксерокопія сторінки з фотографією.
3. Свідоцтво про народження: оригінал, ксерокопія, переклад на англійську мову
4. Для тих, хто раніше був у шлюбі - свідоцтво про розлучення (для вдів - свідоцтво про смерть чоловіка): оригінал, ксерокопія, переклад на англійську мову.
5. Довідка з міліції: у довідці мають бути вказані всі імена, прізвища та дати народження, якими ви коли-небудь користувалися. (Незалежно від місця офіційної прописки, довідки необхідно отримати з усіх регіонів, де ти фактично проживала більше шести місяців, починаючи з 16-річного віку, включаючи періоди навчання). Довідку необхідно отримати з місцевих відділень міліції. Якщо ти проживала за кордоном, довідки потрібні з тих країн, де ти знаходилися більше одного року.
6. 2 кольорові фотографії анфас (див. рис) розміром 3х4 для візи
7. Від твого нареченого теж потрібні документи для підтвердження того, що він не живе на соціальну допомогу і буде в змозі тебе забезпечити. Примірний перелік документів:
- податкові декларації або роздруківка з податкової служби за останній рік;
- виписка з банківського рахунку;
- документ про зарплату;
- лист з роботи;

Зверни увагу! Для отримання візи тебе змусять пройти медичне обстеження в клініці при посольстві (здача аналізів, огляд у терапевта). В результаті ти отримаєш медичну довідку, яку потрібно буде надати в посольство.


Італія


Для укладення шлюбу між українською і громадянином Італії необхідно отримати дозвіл на шлюб, тобто Nulla Osta Al Matrimonio.

Список документів, які вимагаються від нареченої для отримання дозволу на шлюб:
1. Паспорт громадянки України
2. Закордонний паспорт
3. Свідоцтво про народження
4. Заява про сімейний стан (засвідчується нотаріусом)
5. Свідоцтво про розлучення (з довідкою про шлюб)
7. Свідоцтво про зміну імені

Зверни увагу !
1. Вимоги можуть бути іншими залежно від міста, комуни, де ви будете подавати документи на шлюб.
2. Всі документи, видані тобі в органах РАЦС, повинні бути попередньо легалізовані і виконаний переклад на італійську мову.


Туреччина

Список документів , які вимагаються від нареченої:
1. Заява про сімейний стан (Видається в РАГСі за місцем прописки в Україну, термін дії довідки - 6 місяців).
2. Свідоцтво про народження.
3. Закордонний паспорт
4. Паспорт громадянина України

Зверни увагу! Турецькі органи РАГС, як правило, не дозволяють оформляти шлюб, якщо з моменту розірвання попереднього шлюбу минуло менше 9 місяців.


Франція

Список документів, які вимагаються від нареченої:
1. Анкета на візу
2. 2фотографіі 3.5х4.5 (80% обличчя на світлому фоні)
3. Копії та оригінали внутрішнього і закордонних паспортів
4. Довідка про несудимість
5. Свідоцтво про народження
6. Довідка про доходи в Україну (за останній рік)



Великобританія

Список документів, які вимагаються від нареченої
1. Внутрішній паспорт і копії сторінок внутрішнього паспорта
2. Закордонний паспорт
3. Анкета
4. Оригінал/завірена копія та копія свідоцтва про розлучення (якщо ти раніше перебувала у шлюбі)
5. Підтвердження умов проживання у Великобританії.
6. Підтвердження працевлаштування та доходів твого нареченого (наприклад, лист від його роботодавця).
7. Підтвердження заощаджень твого нареченого у Великобританії.


України

Якщо ти і твій іноземний наречений вирішили укласти шлюб в твоїй рідній країні, то є на Україну, то від нього буде потрібно наступні документи:

1. Копію свого паспорта з українською візою і переклад паспорта українською мовою, завірений нотаріусом;
2. Довідку про сімейний стан іноземця (переклад довідки слід завірити нотаріально).

Після реєстрації шлюбу свідоцтво необхідно легалізувати для дії на території держави твого чоловіка.