Допомога згори. Бог реальний? - Бог віра доля.

Є бог або його немає - питання, на яке не можна відповісти зі стовідсотковою впевненістю. Вчені приводять купу доводів, які спочатку доводять, а потім спростовують вже доведене з цього приводу. Але кожна людина без винятку у визначений момент життя вирішує це питання по-своєму.
Щасливий випадок або допомогу понад?
Іван Трохимович, чоловік немолодий, небагатий, безробітний і любитель закласти за комір, все життя мріяв про те, що розбагатіє і почне жити по-новому. І ось подарував хтось йому лотерейний квиток. Іван Трохимович, або в народі просто Трофімич, в потрібний день квиточок перевірив. Здивуванню його не було меж, коли він дізнався, що головний приз виграв саме він. Подякувавши Богові за те, що той обдарував його такою благодаттю, Трофімич поспішив гроші отримати. Через кілька років Іван Трохимович знову збирав пляшки під магазином і мріяв про той час, коли йому знову пощастить.
Люди схильні вірити в те, що хтось вирішить всі їхні проблеми. У дитинстві це Дід Мороз чи добрий чарівник. У віці старший, це може бути хтось інший, можливо, цілком реальна людина з великими можливостями. А хтось вірить в Бога як головного чудотворця, який здатний змінити долю на краще.
Тисячі років тому, коли в людей було зовсім інше сприйняття світу, віра в чудодійну силу була єдиним, що допомагало пояснити багато речей. Зараз все частіше ми звертаємо свій погляд до науковим поясненням, але не завжди їх знаходимо. Але в будь-якому випадку дива відбуваються незалежно від того, віримо ми в них чи ні. Тільки от як розпоряджається кожен з нас цими благами, це вже інше питання.
Хтось мораль з «Казки про золоту рибку» так і не виніс і у своїх пошуках «справжнього щастя і удачі» йде занадто далеко. Так далеко, що удача вже не звертає ніякої уваги на всі крики про допомогу. Можливо, це відбувається тому, що не кожен може розглянути в те, що трапилося велике диво.


А може, просто бажання ростуть так само швидко, як і починають сипатися чудеса на голови нічого не підозрюючих людей.
Чому чудеса трапляються, або як запрограмувати успіх?
Ви ніколи не замислювалися про те, що дива відбуваються тільки з тими, хто дуже цього бажає? Причому бажає так щиро, що у долі не залишається нічого іншого, як надати шанс.
Вчені вже давно визнали той факт, що наші думки мають цілком конкретне втілення. Є люди з дуже сильною енергетикою, їм достатньо тільки подумати про щось, і це обов'язково відбувається. Але їх небагато. Усім іншим доводиться просто дуже довго і дуже сильно чогось бажати, щоб це, нарешті, збулося. Причому цікавий той факт, що коли бажане стає доступним, це приписується старанням і зусиллям, які були включені, але ніяк не прихованим можливостям думки. У будь-якому випадку цей ефект ще до кінця не вивчений, але про його існування вже навіть не сперечаються.
Доля і божественне втручання
У нашому житті є два поняття, які викликають суперечки як серед обивателів, так і серед вчених. Це доля і Бог. Як у першому, так і в друге схильні вірити чи не вірити. Але вони обидва є своєрідним доповненням один одного. Так, хтось упевнений, що ніякого Бога немає, а є долею визначено події. Тому комусь щастить, а комусь - навпаки. Хтось виграє великий куш з першого разу, а хтось грає все життя і нічого не отримує. У той час як віруючі люди впевнені в тому, що саме Бог карає і заохочує, дарує свою благодать або випробування.
Хто з них правий, а хто винен, ми з'ясовувати не будемо. У будь-якому випадку можна припустити, що деякі чудеса просто не мають ще наукового пояснення. Або це пояснення не вміщається в рамки нашого світосприйняття. Бути може, те, що ми ще не можемо пояснити сухим науковою мовою, допоможе в майбутньому відкрити приховані істини і таємниці світобудови.