Цегла - цегла фільм кіно кінокритик рецензія.

Напевно, немає такої людини, який в дитинстві не грав би в козаки-розбійники: одні тікають, інші - ловлять. У героїв фільму «Цегла» гри - справжні, пістолети - теж справжні ... І вбивство - теж справжнє.
Молода людина, безнадійно закоханий в однокласницю, відповідати на телефонні дзвінки цієї юної особи з проханням про допомогу. Втім, незабаром вона відмовляється від пропонованої допомоги, але наполегливий юнак і не думає відступати. Ще більше його ентузіазм підігріває те, що незабаром він знаходить свою кохану мертвою у занедбаного тунелю. І ось, він починає власне розслідування, за допомогою погроз, шантажу, обману і напарника по прізвиську Мозок (Brain).
Загадкова атмосфера фільму деколи нагадує роботи Лінча (здивуюся, якщо режисер Райан Джонсон (Rian Johnson) не є його шанувальником): Чого лише варта порожня кімната з червоними стінами, в ній стоїть невеликий стіл, за яким спиною до глядачів сидить той, кого так довго і наполегливо шукав головний герой. Та й сама жертва вже дуже схожа на Лору Палмер: загадкові обставини смерті, відсутність приводу для вбивства, безладна й загадкова життя жертви, та й монолог, який вимовляє вона перед головним героєм, викликає в пам'яті розмова Лори зі своєю близькою подругою Донною.

Але сам розвиток сюжету сильно відрізняється. У «Цегла» немає місця містику, хоча загадок предостатньо. Зрештою, цей заплутаний клубок вишикується в цілком логічний ланцюжок, хоча не буду сперечатися, що для того, щоб повністю вловити всі деталі, може знадобитися повторний перегляд фільму.
У цьому фільмі є все, характерне для жанру «нуар»: самотній слідчий, фатальна красуня, безневинна жертва, наркодилер , обезбашенние гангстер, служитель правопорядку. Від інших подібних фільмів цей відрізняє те, що всі герої - це учні старших класів: похмурий юнак в окулярах, актриса шкільного театру, мила блондинка, ботанік. Саме тому фільм іноді викликає таке ж розчулення і мимовільну усмішку, як колись ми дивимося на дітей, які марно намагаються стати дорослішими.
Напевно, якщо б я подивилася цей фільм у старших класах школи, то він став би моїм коханим - в тому віці всі дуже хочуть бути схожими на дорослих. А героям у фільмі це, начебто, вдається ...
США, 2005
Режисер: Райан Джонсон