Сенсація (Scoop) - Сенсація (Scoop) кіно новинки кіно кінорецензії Вуді Ален Woody Allen Скарлетт Йохансон Scarlett Johansson.

«Сенсація» - це новий фільм Вуді Аллена (Woody Allen). А кінематограф Аллена вже сам по собі є сенсацією.
Новий фільм виконаний зовсім не в дусі попереднього «Матч-поїнта», який, у свою чергу, був зовсім не в дусі Аллена . Крім Скарлетт Йохансон (Scarlett Johansson) у головній ролі простолюдинки у світському суспільстві, ці два останніх фільми практично нічого не об'єднує.
У «Сенсації» ми бачимо старого доброго Вуді: сюжет, який в переказі буде виглядати явним маренням; блискучі діалоги з іскрометним гумором; красуня в головній ролі і, як гідне доповнення, маленький і лисенький Вуді Аллен власною персоною.
У сюжеті знайшлося місце і любові, і містику, і здорового цинізму. Американська студентка журналістики (Скарлетт Йохансон) приїжджає до Лондона до друзів. Випадково потрапляючи на подання ілюзіоніста (Вуді Аллен), в «магічному ящику» вона зустрічає привид померлого журналіста, який розповідає їй сенсаційну новину, що розшукуваний за цілу серію злочинів вбивця - це син відомого англійського лорда. Заповзятлива і честолюбна дівчина береться за власне розслідування, бажаючи таким чином потрапити у світ журналістики.

За що я люблю Аллена, так це за його манеру знімати кіно. Він до своїх фільмів відноситься як до чогось саморозвивається. Таке враження, що він тільки задає напрям, а далі актори, оператори і всі інші діють так, як їм захочеться, просто імпровізують. В усіх його фільмах така атмосфера, ніби взяли і просто зняли життя простих людей прихованою камерою: у них немає пафосу, нам не хочуть нав'язати якусь «глибоку» думку, персонажі - зовсім не герої і не вимовляють довгих монологів про життя і смерті , вічної любові або цінності дружби. На таких фільмах дійсно розслабляєшся, на них ходиш, щоб отримати заряд гарного настрою і просто приємно провести час.
І ще один примітний факт: я ніколи в житті не думала, що «Танець маленьких лебедів» Чайковського може створювати настільки напружену атмосферу.
Великобританія, США, 2006
Режисер: Вуді Аллен («Матч-поінт», «Мелінда і Мелінда» тощо)