Масло каріте - масло карите масло ши складу застосування маски з маслом ши протипоказання.

Масло ши надзвичайна багато основними жирними кислотами, має чудову здатність проникати в структуру шкіри і волосся, що забезпечує максимальне живлення та зволоження.
Масло карите, або ши, вже давно відомо африканським народам. Протягом століть його застосовують в нетрадиційній медицині. Воно здавна стало невід'ємною частиною побуту народностей Африки. Маслом ши роблять енергійний масаж новонародженим, його також використовують для загоєння пуповини. У сучасній косметології і виробництві косметичних засобів це масло використовують лише 20 років.
Саме олію добувають з м'якоті кісточок плодів дерева Ши (Butyrospermum Parkii), яке росте в Судані і декількох африканських країнах. Масло отримують за допомогою пресування відбірної сировини, потім рафінують. Виходить тверда неоднорідна маса, кремового кольору, яка тане при температурі тіла. Зберігати масло слід при температурі, що не перевищує кімнатну, в щільно закупорених судинах, подалі від денного кольору.
Хімічний склад
Масло карите, або ши, являє собою щільне масло з легким кремовим відтінком, що складається головним чином з тригліцеридів (до 80%) і неомильних жирів (до 17%):
? міристинова кислота
? пальмітинова кислота
? cтеаріновая кислота
? oлеіновая кислота
? лінолева кислота (3-8%)
? ліноленова кислота
? арахінова кислота
? 45-48% жиру
? 10% протеїну
? 25-30% вуглеводів
Косметичні олії ши
неомильних жири, які входять до складу олії, виявляють регенеруючі властивості і активно стимулюють синтез колагену. Крім того, вони мають чудові сонцезахисними властивостями і є природними УФ-фільтрами. Також, що входять до складу олії карите тригліцериди впливають на бар'єрні властивості шкіри.
Основні властивості масла
? захист від зовнішніх впливів
? етественний УФ-фільтр
? зволоження
? стимуляція регенеративних процесів
? усунення сухості і роздратування
? профілактика передчасного старіння
? підвищення тонусу і пружності шкіри
? насичення вітамінами
Цікаво! Масло карите досить швидко вбирається.


При цьому не залишається неприємного відчуття жирності, шкіра стає гладкою на дотик.
Протипоказання до застосування
Відносно недавно з'ясувалися протипоказання до цього маслу. Так як воно у складі містить натуральний латекс, на олію карите може бути алергія у людей, чутливих до латексу.
Важливо! Неможлива «передозування» масла - шкіра вбере рівно стільки, скільки їй необхідно.
Способи застосування
Масло ши тане при температурі людського тіла. Однак, щоб спростити процедуру його використання, можна помістити його на водяну баню при температурі 40-50 ° С і нагріти до придбання рідкої консистенції.
- Зволоження шкіри тіла: кілька крапель розігрітого масла взяти кінчиками пальців рук і втирати в шкіру легкими масажними рухами.
- Суміш для обвітрених рук: взяти по 1 чайній ложці масел ши, календули і волоського горіха, підігріти на водяній бані до 37 -38 ° С, ретельно помішуючи. Масажними рухами суміш втирати в шкіру рук і пальців.
- Живильна маска: взяти 1 жовток і 1 чайну ложку пропущеної через м'ясорубку лимонної цедри, змішати і добре розтерти, залишити в закритій посудині на 15-20 хвилин. Потім додати по 1 чайній ложці олії ши і масла волоського горіха і все ретельно розмішати. Суміш нанести на шкіру товстим шаром і залишити до висихання. Потім маску зняти і зробити холодний компрес.