За красою на східний базар - салони краси омолоджуючі процедури СПА Аюрведа.

Красуні Сходу в усі часи намагалися якомога довше зберегти красу і молодість своєї шкіри і користувалися тільки натуральними і перевіреними часом продуктами.
Іран
Ефірне масло троянди
надає антидепресантну і гармонізує дію (заспокоює при перезбудженні і додає сил, тонізує при втомі). Є протигрибковим, антисептичним, противірусною, протизапальною, терпкою, кровоочищающее, маслом. Омолоджує, регенерує, розгладжує, підвищує еластичність і пружність шкіри, нормалізує роботу сальних залоз, допомагає в боротьбі зі шрамами і Стрия, надає шкірі рівний і красивий колір.
Масло зіри - однією з найпопулярніших в Азії прянощів - містить більше 100 різних компонентів і близько 50 каталізаторів природного біосинтезу клітин у тому числі: ліпаза, токофероли, провітаміни груп А, В, Р, ефірне масло, алкалоїди (зокрема дамасценін), ацетилхоліну, катехіни, цитокініни, ензими, кальцій, залізо, мідь, цинк, фосфор, вітаміни групи В. Масло відновлює шкірний імунітет надає могутню антиоксидантну дію, усуває застійні процеси шкіри.
Індія
Масляна суміш Бхрінградж
відома в Аюрведе як засіб для оздоровлення волосся, їх зростання і зміцнення. Воно живить коріння волосся, додаючи їм блиск і природний колір. Традиційно використовується для профілактики і лікування випадіння, поважності й інших проблем, пов'язаних зі здоров'ям волосся.
Цікаво! Один з варіантів масляної суміші Бхрінградж - кунжутне масло, кокосове масло, алича, сімплокос волотистий , червоне сандалове дерево, грудника серцелиста, куркума довга, барбарис, камфора, Мезу залізна, солодка гола, лотос орехоносний, гемідесмус індійський.
Масло солодкого мигдалю оптимізує оновлення шкірних тканин. Його жирової складу ближче до людського, і за свій сприятливий вплив на шкіру воно отримало назву "шкірне" масло. Надає дуже гарний вплив на суху, чутливу, старіючу і обвітрену шкіру. Регулює ліпідний і водний баланс шкіри, активізує процес регенерації клітин, надає очищуваного, що пом'якшує, живить, легке відбілюючий, регенеруючу, протизапальну дію. Може застосовуватися при екземі і шкірних подразненнях.
Важливо! Мигдальне масло не дратує і не викликає алергічних реакцій!
Індонезія
Масло какао
надає на шкіру пом'якшувальну і зволожуючу дію. При тривалому використанні шкіра стає гладкою, поліпшується колір особи, без дрібних зморшок (в тому числі, якщо використовувати масло замість крему для очей, зникають «гусячі лапки»). Це масло є хорошою профілактикою розтяжок. Крім того, завдяки своєму складу масло какао перешкоджає проникненню в шкіру шкідливих речовин, що особливо актуально для мешканців великих міст. Ще одна корисна властивість, яку не можна не відзначити - це здатність масла відновлювати пошкоджені клітини.
Масло квітів Франджіпані (магнолії) пом'якшує та робить шкіру шовкової, не сушить її.


Пом'якшує вплив сонячних променів і дозволяє шкірі довше зберегти гарну засмагу. Ідеальний засіб після епіляції, заспокоює почервоніння і роздратування.
Китай
Олія абрикосових кісточок
багато ненасиченими жирними кислотами. Воно дуже поживна, багате вітамінами, не має запаху, добре вбирається в шкіру. Володіє зволожуючим, регенерує, омолоджує, тонізуючу дію. Використовується дуже часто в складі якісної косметики проти зморшок. Сприяє відновленню пружності шкіри, розгладженню дрібних зморшок, загоєнню саден, додає шкірі красивий і здоровий колір.
Рисова борошно чудово очищає шкіру. Змелена рис м'яко отшліфовививает відмерлі клітини, роблячи шкіру обличчя більш рівною. Крім того, він багатий гамма-орізанолом - потужним антиоксидантом, а також містить жири, які регулюють синтез колагену.
Марокко
Вулканічна глина Ghassoul
відрізняється високим вмістом кремнію і магнію. Сприяє виведенню токсинів, надає протизапальну дію, розгладжує зморшки, заспокоює шкіру, підвищує її тургор. Використовується як маска для шкіри обличчя, тіла і голови. Обов'язковий атрибут марокканського SPA.
Арганового масло або олію з насіння арганії , дерева, що росте лише на південно-заході Марокко, в долині річки Дра на околицях Сахари, вважається одним з найдорожчих рослинних продуктів у світі. Воно має глибокий золотистий колір з червонуватим відтінком. Масло живить, зміцнює і розгладжує шкіру, має антиоксидантну властивість, запобігає передчасному старінню, зволожує і захищає шкіру від сухості і роздратування.
Судан
Масло карите (ши)
здавна застосовується в косметичній галузі, як рідкісний і цінний продукт. Масло володіє чудовими пом'якшуючими і регенеруючі властивості, роблячи вплив на синтез колагену. Якщо додати до цього і УФ-фільтри, то це робить масло інгредієнтом регенеруючих і противікових композицій з великою перспективою у майбутньому. Також масло дерева ши надає пластифицирующее дію і впливає на захисні властивості шкіри.
Японія
Сушені водорості
- популярний японський продукт. Більшість водоростей відрізняються надзвичайно високим (більше 50%) вмістом вуглеводів, сприяють травленню. Крім цього водорості багаті залізом, кальцієм, фосфором, йодом і вітамінами А і С. Сушені водорості - ідеальний засіб для обгортань.
Порошок перлів зміцнює захисні сили організму, підвищує стійкість до зовнішніх несприятливих факторів, в тому числі і до інфекції, активує мляву, втомлену шкіру, підвищує її імунні здібності. Колір обличчя стає більш рівним і свіжим, а шкіра - чистою і гладкою. Перлова пудра містить 22 види амінокислот - основного матеріалу для створення нових здорових клітин і 18 мікроелементів. Вона також містить глюкозу, зміцнюючу м'язи обличчя, вітаміни В, D і протеїни.