Оголосіть, будь ласка, весь список! Частина друга (К-П) - крем косметика складу інгредієнти.

Розшифровуємо інгредієнти на упаковці косметичних засобів.
Списки інгредієнтів на упаковці кремів, гелів і тоніків завжди вражають своїми масштабами і складністю формулювань. Проретінол, каолін, стеаринова кислота і гліцерилстеарат - що це насправді таке і наскільки корисно для нашої шкіри?
Каолін (біла глина) - природний мінерал на основі алюмосилікатів (група широко поширених мінералів). Основна властивість косметичної глини - очищення і підсушування шкіри. Вона вбирає в себе надлишок шкірного сала і виділень потових залоз, усуває забруднення. Володіє хорошими адсорбуючі і заспокійливими властивостями.
Карбомер (карбопол) - крос-кополімер на основі поліакрилової кислоти, використовується в косметиці як згущувач. Дозволяє створити привабливий прозорий продукт, зберегти прозорість гелів, при введенні до їх складу жирних компонентів (вітамінів, масел, ароматів).
Кокамідопропілбетаїн - пінистий і очищає компонент, отриманий з кокосового масла, легко розчиняє поверхневий жировий шар шкіри, який містить багато шкідливих речовин, бактерій, відмерлих клітин.
Кокоглікозід - компонент рослинного походження, що отримується з плодів кокосової пальми. Це дуже м'яке, неіоногенна поверхнево-активна речовина, володіє очисними властивостями.
Коензим Q10 (кофермент Q10, або убіхінон) забезпечує поєднання процесів окислення і фосфорилювання в мітохондріях, беручи участь в синтезі АТФ , присутній в усіх без винятку клітинах людського організму. Має властивості ефективного геропротектора (захисника від старіння).

КСАНТАНОВА смола
- використовується як емульгатор і загусник. Розчиняється у воді, стійка до високих концентрацій солей, змін рН. Нетоксична.
Кукурудзяна олія - натуральне масло з високим вмістом мононенасичених кислот.
Лецитин - жирова речовина тваринного і рослинного походження. У косметиці застосовується завдяки своїм стимулюючим, оздоровлюючим, пом'якшувальною і відчуває властивостями.
Лимонна кислота - має стягивающими властивостями, нормалізує pH-баланс шкіри. Вводиться до складу кремів, депіляторів, ополіскувачів для волосся, фарб для волосся. Є активною добавкою в коштах для хімічного пілінгу.
Лляна олія - укріплює шкіру і знімає роздратування. Містить активні натуральні антиоксиданти, найважливіші жирні кислоти Омега-3, а також вітаміни та мінерали.
Масло кунжуту - розм'якчувач, що видобувається холодним пресуванням з насіння східно-індійського рослини. Поліненасичені жирні кислоти, лігнани (живильні рослинні речовини), білки, вуглеводи. Відновлює природні захисні функції шкіри, оберігаючи від шкідливих впливів навколишнього середовища, дозволяє запобігти появі ознак передчасного старіння шкіри, захищає її від шкідливого впливу УФ-променів, заспокоює обпалену на сонці і роздратовану шкіру.



Олія чайного дерева - унікальний природний антисептик, що володіє потужним антигрибкові і бактерицидну дію. Є натуральним консервантом, стимулює імунну систему людини.
Олія Ши - володіє сильними антиоксидантними і регенеруючі властивості, використовується як UV-фільтр.
Метилпарабен, пропілпарабен , метілхлорізотіазолінон, метілтіазолінон, бензиловий спирт - консерванти натурального походження, використовуються у харчовій промисловості та при виробництві косметичних засобів, а також як антимікробну і протигрибковий засіб.
Мінеральне масло- ще одне пом'якшувальний засіб, що допомагає утримувати вологу в шкірі.
Молочна кислота - найважливіший продукт обміну речовин живих організмів, який отримують з молочної сироватки. Впливає на процеси регенерації та відновлення шкіри, на відлущування відмерлих клітин. Також є потужним зволожувачем, підвищує еластичність шкіри, завдяки чому вона виглядає свіжої і молодий.
Натрію лаурет сульфат - поверхнево-активна речовина (ПАР), що володіє миючим дією, руйнує жири і природні забруднення, що сприяє їх більш легкому видаленню.
Натрій хлористий - загусник
Нейлон 12 - компонент у складі поживних кремів, забезпечує легку дифузію, зменшує складки і зморшки на шкірі, поглинає шкірне сало.
Оксид цинку - підсушує запалення на шкірі, нормалізує процес кератинізації, попереджає гіперкератоз та освіта комедонов. Застосовується в препаратах для жирної проблемної шкіри. Також використовується в сонцезахисної косметики, так як є гарним захисним фільтром від А і В УФ-променів.
Пантенол - заспокійлива, протизапальна добавка. Сприяє виробленню пантотенової кислоти, яка забезпечує оновлення шкіри, синтез колагену і еластину, зволожує шкіру, знижує глибину і кількість зморшок, відновлює природну еластичність шкіри
Поліетилен - невеликі кристали для пілінга шкіри.
Перекис бензоїлу- діє як засіб проти вугрового висипу.
Бджолиний віск- натуральний віск, отриманий з бджолиних сот. Діє як пом'якшувальну речовина, додає шкір свіжість.
Проретінол А - жиророзчинний вітамін, необхідний для нормального клітинного обміну. Надпотужний інгредієнт з антивіковим ефектом.
Пропіленгліколь - багатоатомний спирт, який широко використовується в косметології як розчинник і дозволяє найбільш повно витягти з природної сировини водорозчинні та жиророзчинні активні речовини. Перешкоджає обезводнення шкіри.
Дякуємо за допомогу в підготовці матеріалу компанію «Малтімекс»