Оголосіть, будь ласка, весь список! Частина перша (А-Ж) - косметика інгрідієнти краса склад.

Розшифровуємо інгредієнти на упаковці косметичних засобів.
Списки інгредієнтів на упаковці кремів, гелів і тоніків завжди вражають своїми масштабами і складністю формулювань. Проретінол, каолін, стеаринова кислота і гліцерилстеарат - що це насправді таке і наскільки корисно для нашої шкіри?
Акрілат/С10-30 Алкіл акрилат кроссполімер - загусник
Алантоїн - заспокійлива і протизапальна добавка. Алантоїн отримують з коренів живокосту лікарського та пророслої пшениці. Алантоїн пом'якшує роговий шар і сприяє відділенню відмерлих клітин, завдяки чому ефективно попереджає закупорку пір, освіта комедонов (чорних крапок), сприяє звуженню пір і лікування шкіри, має виражену регенеруючу дію.
Бентоніт - натуральна глина, м'яко відлущувальна омертвілі клітини шкіри і витягаюча токсини і інші забруднюючі речовини.
Бетаїн - важлива складова клітин шкіри. Здатний захистити шкіру від механічних і хімічних пошкоджень, активно зволожує і захищає клітини шкіри. Натуральний бетаїн екстрагується зі скандинавської цукрових буряків за допомогою спеціальної сучасній запатентованій технології.
Бутилгідрокситолуол - кристалічна речовина, нерозчинна у воді, але розчинний у жирах і маслах. Застосовується в якості антиоксиданту і консерванту в косметичних препаратах, у харчовому виробництві.
Бутилгідроксіанізол - синтетичний продукт, що відноситься до похідних фенолу. Використовується як ефективний антиоксидант і консервант в косметиці. У зарубіжній науковій літературі відомий під абревіатурою ВНА.
Вазелінове масло- пом'якшувальний засіб, що виконує функції захисного бар'єру шкіри і що допомагає утримувати вологу.
Гібридне сафлорова олія - натуральне ефірне масло, що зволожує шкіру і що утримує в ній вологу.
гідроксиетилцелюлоза - загусник, стабілізатор, сполучний агент. Видобувається з бавовни або деревини після лужної обробки.
Гідрогенізована рицинова олія - касторове масло, отримане шляхом гідрогенізації. На відміну від звичайного касторової олії, має більш щільну консистенцію, високу температуру плавлення і стійкість до прогоркания, що робить його цінним компонентом засобів декоративної косметики.


Пом'якшує шкіру, відновлює природний рівень зволоженості.
Гідрогенізований гліцерид сої - натуральне зволожуючий засіб, тонізуючий і зволожує шкіру.
Гідролізований протеїн пшениці - протеїн, що розгладжує шкіру завдяки утриманню вологи. Також тонізує шкіру і допомагає зменшити сухість.
Гліцерет-2 кокоат - дуже м'яке ПАР, зволожувач. Його застосування дозволяє зменшити концентрацію основного миючого засобу, тим самим, знижуючи його дерматологічну жорсткість. Дозволяє зробити піну красивою і стабільною, а також домогтися необхідної в'язкості не тільки за рахунок введення солі.
Гліцерин - безбарвна масляниста рідина солодкого смаку, що отримується шляхом гідролізу жирів або синтетичним способом. Використовується в косметичних препаратах як розчинник, емульгатор, зволожувач і розм'якчувач.
Гліцерилстеарат - ефір трехатомного спирту гліцерину і стеаринової кислоти. Виробляється з рослинної сировини (можливий також біохімічний синтез). Виступає в ролі емульгатора для стабілізації емульсій в кремах, косметичних вершках, туші і т.д.
Гліцерет 26 - зволожуючий речовина, що утримує вологу в шкірі.
динатрію лаурет-3 сульфосукцинат - ПАР, володіє хорошими миючими та піноутворюючі властивостями.
динатрію ЕДТА - хелатуючим добавка, зв'язує іони металів в розчинні сполуки, використовується як консервант і стабілізатор.
Диметикон - натуральний силікон, що представляє собою в'язку маслянисту рідину. Використовується в косметичних засобах як компонент, що поліпшує структуру та взаємосумісність різних інгредієнтів в рецептурі. Має м'яку захисну дію на шкіру.
Діоксид кремнію - вбирає надлишок шкірного сала.
Перлинний гідролізат - перловий порошок, що містить 18 амінокислот і мікроелементів. Часто використовується в китайській косметиці.
Дякуємо за допомогу в підготовці матеріалу компанію «Малтімекс»