Від зморшок позбавить конопляну олію.

З коноплями у багатьох асоціація виникає, як наркоманія і кайф, щось заборонене і погано позначається на здоров'ї людини. Проте якщо ми подивимося на склад тієї чи іншої косметичної лінії, то з подивом дізнаємося, що конопляну олію зустрічається досить часто, а значить популярно і ефективно. Дізнаємося ж більше про це!
Якщо ми зануримося на хвилинку в минуле і зупинимо свій погляд на виробниках рослинних олій, то навіть у давні часи поряд з популярним лляним маслом у їжу почали вживати масло конопель.
Потім відоме корисними властивостями це олія стала практикуватися і в деяких інших виробничих сферах, як, наприклад, в медицині і косметології.
Так чому ж багато конопляну олію і як воно впливає на нашу шкіру?
Коноплі містять масу корисних мінеральних речовин: магній, кальцій, сірку, залізо, цинк, фосфор, калій. Також до конопляній олії спостерігаються протеїни, фосфоліпіди, каротин та антиоксиданти.
Що стосується вітамінів, то це група А, B1, B2, B3, B6, C, D, і E.
Конопляне масло також є найціннішим джерелом білка і містить всі двадцять амінокислот, з яких дев'ять є основними, а процентний вміст жирних кислот на порядок вище, ніж у інших рослинних масел, пише "Здоров'я жінок".
Найголовнішим якістю, за яке цінують в косметології конопляну олію - унікально швидка вбираність, завдяки цій властивості його ще називають «сухим маслом». Після нанесення і легкого втирання його на шкіру від масла не залишається і сліду, воно миттєво висихає, даруючи шкірі м'якість і ніжність.


Саме тому конопляну олію широко застосовується практично у всіх кремах для засмаги в солярії. Воно також є прекрасним захисником шкіри від ультрафіолетового випромінювання. Унікальним також є і той факт, що конопляне масло підходить для шкіри людини краще, ніж будь-яке інше.
Конопляне масло чудово справляється із загоєнням пошкодженої шкіри, нормалізує суху шкіру і допомагає при запаленнях. Воно має зволожуючі властивостями і особливо популярні при розробці кремів з антивіковим ухилом.
При сухій шкірі конопляну олію служить як відновлення захисних властивостей шкіри, так як багато жирними кислотами. Поряд із зволоженням шкіри дарує їй здоровий блиск і сяйво.
При жирній шкірі масло конопель ефективно відновлює роботу сальних залоз, нормалізує виділення ними секрету, володіє протизапальними властивостями і відновлює бар'єрну функцію шкіри, забезпечує прискорення процесів відновлення шкіри та її зволоження. Чудово підходить для пористої шкіри. Не залишає жирного блиску.
Для старіючої шкіри масло конопель є унікальним джерелом зволоження і розгладження зморшок. Також використовується при лікуванні псоріазу та екземи.
Шампуні та бальзами для волосся на основі конопляного масла зволожує їх, збільшує еластичність, надає натуральний блиск, сяйво, сприяє легкому розчісування.
Крім того, недавнє канадське дослідження олії насіння конопель показало, що воно має широкий спектр ультрафіолетової захисту для шкіри.